vineri, 7 august 2009

Cel mai bun instructor auto

Permiteti-mi sa il prezint, direct asa, fara nicio introducere pe domnul Viorel Varzaru, cel mai bun instructor auto. Nu accept nicio contrazicere si cred ca nu sunt subiectiva, sigur e o parere general valabila.
Privind tot timpul din scaunul din dreapta, totul pare usor dar e muuuult mai complicat decat pare. In primul rand, urcatul la volan implica o responsabilitate, a-i invata pe altii cum sta treaba cu urcatul asta la volan implica o responsabilitate uriasa. Sunt sigura ca nu de responsabilitati ii e frica dnului Varzaru.
Decizia asta cu scoala de soferi am luat-o pur si simplu, asa sunt eu, daca imi pun ceva in cap, trebuie sa reusesc. Primisem si cateva recomandari de instructori, dar cum internetul e prietenul meu drag, vreau nu vreau, si cum blogurile au inceput sa imi placa din ce in ce mai mult, am facut cunostinta indirect cu dnul Varzaru pe blogul acesta. Postul dateaza din 2008 dar eu pot sustine tot ce a scris justbride acolo, dnul Varzaru chiar este un om deosebit. Un simt al umorului debordant, un calm iesit din comun, o simplitate care te cucereste din prima, un psiholog fin si un pedagog cu diploma (pe care i-o acord eu si toti elevii lui), asta este in mult prea putine cuvinte dnul Varzaru.
Strategia de marketing pe care o aplica este foarte simpla: isi face treaba foarte bine cu seriozitate si constiinciozitate, ceea ce face ca lucrurile sa fie mult mai usoare, eu ca si toti ceilalti carora le-a fost instructor il recomandam cu drag. Asta este cartea dansului de vizita.
La o prima conversatie telefonica, mi s-a prezentat in cateva cuvinte ca sa il pot recunoaste la intalnirea pe care o stabilisem (in fata magazinului Titan, punctul cheie de plecare): "nu ai cum sa nu ma recunosti, sunt unul batran, gras si urat" :)). Si fara sa stie, m-a cucerit din prima.
Imi trec multe prin cap acum, amintiri din conversatiile pe care le-am purtat, emotiile pe care le-am trait la primul contact cu volanul din postura de soferita pentru ca dupa prima sedinta pe care am primit-o cadou pentru ca il alesesem pe dansul, mi-a spus clar ca nu o sa fie soferul meu decat cat tine un drum pana la poligon. Si asa a fost. Tin sa precizez ca eram petarda (nu petarduta cum ma alinta mai tarziu), nici motorul nu stiam sa il pornesc. Auzisem si eu de ambreiaj dar nu stiam exact ce face iar termeni ca frana sau acceleratie imi erau cunoscuti in general, nu intruchipati de niste pedale. Dar dnul Varzaru a avut rabdare, m-a dus in poligon de cate ori a fost nevoie, m-a invartit pe stradute pana la epuizare, de invatasem toate gropile (virajele astea cat m-au imbatranit) si am repetat anumite manevre pana cand am reusit sa le stapanesc. Nu am sa uit niciodata cand imi spunea la semafor "ia piciorul de pe ambreiaj si tine piciorul pe frana" sau de cate ori luam virajul "virajul la dreapta strans, virajul la stanga larg". Si mereu ma intreba "nu au scris ma tata astia pe internet si cat sunt de cicalitor?". M-a cicalit si asta e adevarat, dar a facut-o intr-un mod constructiv, de nu am putut sa ma supar vreodata. Si rezultatul s-a vazut... Am fost obosita dupa fiecare sedinta, iar postura de fata docila nu prea mi se potriveste (nu am tacut eu atat niciodata:) ), dar am fost si multumita si impacata cu gandul ca trebuie sa ii urmez exemplul dnului Varzaru si sa fac niste eforturi pentru a putea invata ceva (doar asa am putut sa indur trezitul la 5 dimineata si oboseala de peste zi). Este un om perfectionist si pentru asta, si nu numai, il admir. Am ramas uimita cand mi-a spus ca e zodia fecioara (sigur are ascendentul in scorpion) pentru ca mi-am regasit ideile in multe din parerile dansului.
Avea cate o replica pentru fiecare, inteligenta, nu asa, incepand cu alti instructori cu care ne mai intalneam in poligon si teminand cu soferii de microbuze din trafic. Si fara sa stie, sau poate intentionat, mi-a predat si cateva lectii de viata, ca de la un parinte la copilul lui.
Mi-a spus de la inceput ca o sa ma vada ca pe fata lui si nici ca m-am simtit altfel iar eu pot sa-i raspund ca nu am cum sa il uit vreodata pentru ca in afara faptului ca este un om de calitate, (foarte rar mai cunosti astfel de oameni in ziua de azi), este un om de care m-am despartit cu lacrimi in ochi. Si nu este numai un model de instructor (cel mai bun instructor auto, cum spuneam mai sus) ci si un model de urmat in viata.
Ma inclin in fata dvs, domnule Varzaru.

33 de comentarii:

cory spunea...

Buna! Cred ca am citit articolul tau la fix ca de ceva timp tot incerc sa gasesc un instructor bun pentru scoala de soferi si nu reusesc:( Nu vreau sa fac cu oricine mai ales ca si eu sunt in situatia in care erai si tu la inceput(nu stiu nici sa pornesc o masina :D)..Mi-a placut ce am citit despre dl Varzaru si de aceea te rog daca poti sa-mi dai mai multe informatii despre dansul(nr de tel, daca lucreaza in cadrul unei scoli de soferi,pret- orice). Mersi mult si numai bine!

Diana spunea...

Buna!Nr de tel la care il poti gasi este 0721 790 790. Scoala de soferi este Madra Art. Asa cum scriam pe dansul il poti gasi in fiecare dimineata in fata magazinului Titan, nrul de la masina este ZRO. Ca pret, am platit 9 milioane (lei vechi). Eu ti-l recomand din tot sufletul si cred ca cel mai bine e sa-l suni sa vorbesti cu dansul.
Multa bafta!

Anonim spunea...

Am ramas total impresionata de postul tau. O sa razi dar cautam pe internet mai multe detalii despre scoala unde fac cursurile, mai exact Madra Art. De ce cautam ? Pentru ca sunt total dezamagita de instructorul cu ' care fac eu, mi-a luat tot cheful de condus, toata bucuria si toata ambitia. Sunt asa de trista pentru ca m-am lasat pe mana surorii mele, ea tot cu el a facut si mi l-a recomandat. Prima oara cand am fost sa ma intalnesc cu instructorul habar n-aveam la ce scoala sunt, eu doar am platit un avans si acum regret pentru decizile luate. Asta e, il pot felicita pe domnu Micu pentru ca mi-a distrus orice chef in ale sofatului.

Diana spunea...

Imi pare rau pt tine, mie mi-a fost foarte frica exact de ce spui tu. dar se pare ca eu chiar am avut noroc.incearca poate exista o solutie sa iti recuperezi banii si sa alegi un alt instructor

Unknown spunea...

Vreau sa-i multumesc domnului Varzaru pentru rabdarea pe care a avut-o cu mine, pentru iscusinta lui in sofat si mai ales pentru simtul de umor deosebit. Nu cred ca o persoana n-ar putea lua examenul auto daca a facut scoala de soferi cu dansul. Ii multumesc enorm domnului instructor deoarece datorita lui am carnet de conducere.

Anonim spunea...

parerea mea este ca cel mai bun instructor din bucuresti este STEFANIDIS EUGEN, eu sunt foarte multumita,si sora mea a facut cu dansul si mama, si verisorul, si 2 prietrni si nu ne-a dezamagi, il recomand din toata inima

Diana spunea...

Fiecare are dreptul la o parere, nu-i asa?

Anonim spunea...

AM CITIT INTAMPLATOR ARTICOLUL TAU SI MI AM AMINTIT DE O FEMEIE INSTRUCTOR DIN CONSTANTA CU CARE AM FACUT EU SCOALA SE NUMEA CECILIA ALEXANDRU.II MULTUMESC IN GAND DE CATE ORI SUNT IN TRAFIC,NU CRED CA ESTE ALTCINEVA CU MAI MULT CALM,RABDARE DECAT DUMNEAIEI.NU AM VAZUTO NICIODATA NERVOASA ORI FARA CHEF ASA CUM AM AUZIT CA FAC MULTI INSTRUCTORI.AM FACUT MAI MULTE ORE DECAT PREVEDE PROGRAMA.CUM AS PUTEA SA NU I MULTUMESC CAND NU MA LASAT DIN MANA DECAT IN MOMENTUL IN CARE ERAM FOARTE PREGATITA DE DRUM.AM FOST INSTARE SA PLEC SINGURA DUPA CE AM OBTINUT CARNETUL SI ASTA SPUNE TOT.NU NE A SARIT NICIODATA NICI MACAR 5 MINUTE.ERA O VARA SUPER CALDUROASA CURGEAU TRANSPIRATIILE PE NOI,FIERBEA MOTORUL DACIEI DAR NU AM AUZITO PLANGANDU-SE.PENTRU MINE ESTE MODELUL PE CARE IL URMEZ .AM 5 ANI DECAND AM CARNETUL SI NU AM AVUT NICI O PROBLEMA.II MULTUMESC ,ADMIR SI AS DORI SA-I TRANSMIT MULTA SANATATE SI VOIE BUNA.VA RECOMAND DIN TOT SUFLETUL SA FACETI CU D-NA SCOALA SI VE-TI VEDEA CATA DREPTATE AM.CONSTANTA ARE UN INSTRUCTOR DE NADEJDE CU CARE SA-R PUTEA MANDRI SI ALTE ORASE.DATI-VA PE MANA EI DACA SUNTE-TI DIN CONSTANTA SI NU VE-TI REGRETA,O RECOMAND DIN TOT SUFLETUL.NOI SUNTEM CEI7 CURSANTI DIN ACEIAS SERIE CARE A LUAT EXAMENUL DIN PRIMA,VA MULTUMESC CA EXISTATI D-NA ALEXANDRU SI CA A-TI AVUT RABDARE CU NOI.VA MULTUMIM

TheBride spunea...

Cu oarecare întârziere:), dar mă bucur că te-am îndreotat către cine trebuia.

Anonim spunea...

fetelor sunt in domeniu lucrez la o scoala de soferi va inteleg toate bucuriile si necazurile ,sunt secretara in fiecare zi traiesc momente de bucurie si tristete ,am pus si pun suflet pentru fiecare cursant nu conteaza daca este romm,taran ,prost sau bun.lucrez cu foarte multi instructori uni dintre ei nu doresc decat banii si mai departe lasa totul nefinalizat,iar alti pun suflet...sunt din jud.olt ,scoala la care lucrez se numescte SC AUTOSAVU SRL ,numele meu este IOANA ,daca aveti ceva nelamuriri in privinta cursurilor de pregatire contactati ma la 0746182809 ,va pot da mai multe detali.--

Camelia spunea...

Buna ziua tuturor,
Coleg cu dl Varzaru la Madra art este si dl intructor Lita Marian,un super om datorita caruia sunt o mandra posesoare a permisului auto incepand de ieri cand am luat traseul.Cat a muncit omul asta cu mine,cat de mult s-a inplicat...A facut de toate cu mine:poligon si acolo viraje printre jaloane si probele de indemanare repetate de muuuulte ori;parcari,intersectii,sectoare de strazi mici si inguste cu viraje foarte stranse,pornire din rampa,proba pe care am avut-o ieri la examen.Este un om cu totul deosebit,care te pregateste in adevaratul sens al cuvantului,nu strict pentru obtinerea permisului,cat mai ales pentru dupa asta,cand vei fi pe strada raspunzator pentru viata ta si a celor din masina cu tine.Tot timpul ma forta in intersectiile nedirijate sa stabilesc din timp prioritatea,sa ma uit pe coltul strazii din dreapta sa vad daca are cedeaza si multe alta lucruri folositoare.Aproape pot spune ca ieri la examen mi s-a parut mai usor decat o sedinta cu `nea Marin`,care in permanenta imi atragea atentia unde gresesc si ma obliga sa ma corectez.Este un super om inainte de a fi un super instrucor.Ii multumesc din tot sufletul,daca n-ar fi fost el,nici eu nu mai invatam sa conduc!Va sfatuiesc pe toti sa faceti scoala cu el,adevarata scoala,ca si cu dl Varzaru,sunt convinsa.Nr lui de telefon este:Lita Marin 0724761716.Camelia

Diana spunea...

@TheBride Si in ziua de azi, cand mai am o saptamana si imi dau jos lamaia din geam, ma bucur ca ti-am citit postul de pe blog ;).

TheBride spunea...

@Diana: ma bucur ca am putut fi intr-un fel de ajutor:)

Anonim spunea...

Buna! Imi doresc si eu sa incep scoala de soferi..insa nu am gasit niciun istructor bun...Cine imi poate recomanda si mie un instructor bun din zonele Ghencea,Eroilor, Drumul Taberei sau Crangasi?

CristinaIon spunea...

Eu fac acum scoala de soferi cu un instructor foarte bun. Pot sa spun asta pentru ca am facut mai demult cateva sedinte cu alt instructor, iar diferenta este foarte mare. Apreciez ca este foarte organizat cand te invata si se straduieste ca elevilor sa le placa sa conduca. Mai am doua prietene care au facut cu el si au luat permisul. Scoala este in zona Mihai Bravu, dar eu am facut multe sedinte cu el in Drumul Taberei. Scoala se numeste Dan AutoSport, iar numele dumnealui este Coman Florin. Mult succes!

Anonim spunea...

Si pe mine m-ar interesa un instructor bun (cu referinte) din sector 6 zona Militari

Anonim spunea...

Eu am facut scoala cu un instructor adevarat,Birzan Claudiu,
bun profesionist,merita sa-l cautati!

Anonim spunea...

Si eu fac scoala de soferi, dar din pacate nu am fost deloc inspirata cand am ales instructorul. "Domnul" instructor se numeste Bucur Iulian (Constanta) si este cel mai mare misogin. Vorbeste foarte urat despre femei, nu explica mai nimic si se enerveaza foarte usor. Am terminat cele 30 de ore de conducere si nu am invatat nimic. O sa caut un alt instructor, dar acest om mi-a spulberat visul de a conduce. Si eram asa incantata cand m-am inscris la scoala!

corina p. spunea...

Adevarat, bun instructor, ai ce invata! Foarte calm,am facut si eu scoala cu el,acum ma descurc in trafic foarte bine.

Anonim spunea...

Multumesc si eu domnului Birzan, sunt in asentimentul celor de dinainte.

Alina spunea...

Puteti sa-mi spuneti daca dl. Varzaru lucreaza pe masina pe motorina sau pe benzina? Multumesc!

Diana spunea...

Atunci cand am facut eu scoala, era un Logan pe benzina.

madeleine spunea...

Astazi am facut si eu prima ora cu Dl. Varzaru... fantastica! Dupa 10 ani de ezitari, traume, frica si toate cele, acum chiar ma bucur ca am inceput scoala. Este in continuare cum il descrii tu, iti multumesc din suflet pentru recomandare. Un om remarcabil!

Diana spunea...

Ma bucur ca postul meu mai face si alti oameni fericiti. Si ma bucur ca foarte multi oameni imi impartasesc parerea despre dnul Varzaru. Datorita dansului fac fata cu brio traficului din Bucuresti :).

madeleine spunea...

Da, m-ai ajutat enorm! Primul meu instructor de acum 8 ani m-a lasat cu ceva traume, nu credeam ca voi conduce vreodata. Si iata-ma acum, aproape de finalul cursului cu Dl Varzaru, ma simt ca pestele in apa la volan! E un psiholog fin, si un suflet tare bland si intelept. A fost o onoare sa invat sa conduc, si nu numai, de la dansul. Iti raman recunoscatoare!

Anonim spunea...

As vrea sa stiu daca numarul de aici al dnului Varzaru mai este de actualitate? Ar fi a doua oara cand ma apuc de scoala de soferi, dupa ce mi-am luat teapa de 30 de mil cu un alt instructor care m-a convins sa imi iau atat de multe ore suplimentare incat mai faceam scoala inca o data.

Diana spunea...

Poti incerca, nu cred ca si l-a schimbat sau poate cei care au mai comentat aici si au facut scoala recent cu dansul ne pot spune. Bafta daca te reapuci!

Raluca spunea...

Multumesc si eu d-nului Varzaru!Tot respectul pentru profesionalismul, rabdarea, seriozitatea si tactul sau! A detectat imediat care-mi sunt temerile, m-a incurajat permanent, m-a ghidat in asa fel incat am reusit sa le depasesc. Privind acum in urma imi dau seama ca important este faptul ca nicio secunda nu m-a facut sa ma simt cum de fapt eram: o catastrofa pe sosea! M-a invatat sa gandesc anticipativ, sa simt traficul, sa iau decizii rapide. Usor nu cred ca i-a fost, caci aceste lucruri nu prea corespund cu personalitatea mea. Dar a reusit! Nr dansului de tel este acelasi: 0721790790.

Anonim spunea...

Buna! Pentru cei care au facut de curand ore cu dl. Varzaru, aveti idee daca se pot face si ore suplimentare la dumnealui? Scoala am terminat-o in iarna, dar nu sunt foarte incantata de instructorul meu si de cele invatate cu el. Multumesc

Anonim spunea...

Dintre cei care au facut mai recent scoala cu Dl Varzaru, spuneti-mi va rog cum se procedeaza cu partea de legislatie....va trimite undeva sa faceti cursurile sau va explica dansul? cam care este frecventa sedintelor pe saptamana. recunosc ca postarile de pe acest blog ma determina sa il aleg ca si viitor instructor. sper sa fie o alegere inteleapta. Va multumesc frumos.

Nicoleta spunea...

Buna...Pentru cei care sunteti din Brasov, va rog sa imi recomandati si mie un instructor auto rabdator, calm, si in primul rand profesionist...Ce parere aveti despre Pelin?

Anonim spunea...

ASCULTATI LA MINE.PENTRU CEI DIN IASI DOMNUL BLAJ GABRIEL,CAM 35 ANI INSTRUCTOR AUTO CU O MARE EXPERIENTA SI CALM M-A AJUTAT ENORM DUPA CATEVA ESUARI LA CATEVA SCOLI DE SOFERI DIN IASI IN SFARSIT AM GASIT UN OM CALUMEA CARE STIE SA-SI FAC TREABA ASA CUM SCRIE LA CARTE.DE LA PLECAREA DE PE LOC PE CARE O GAFAM MAI TOT TIMPUL PANA LA TRAFIC GREU SI PARCARILE BLESTEMATE CE IMI PAREAU IMPOSIBILE CU EL TOTUL ERA O JOACA DE COPIL.DOVADA...OBTINUT PERMISU DIN PRIMA CU DOMNUL ZACORNEA SPAIMA ELEVILOR.ORA ERA ORA LA DUMNEALUI.FARA PAUZE AIUREA SAU CARAT DE PASAGERI.DE MULTE ORI DEPASEA TIMPUL REGULAMENTAR ALOCAT UNEI SEDINTE DOAR SA TE VADA MULTUMIT.CE E DREPT SI MASINA ERA BUNA SI IN PLUS PE MOTORINA.TE AJUTA FOARTE MULT SPRE DEOSEBIRE DE CELE PE BENZINA DAR MAI BINE VA LAS NR DE TELEFON CARE SUNTETI INTERESATI DE O SCOALA SI UN INSTRUCTOR ABSOLUT IREPROSABILI.0754785797 DOMNUL INSTRUCTOR BLAJ.O SA VEDETI CA NU VETI REGRETA,SINCER.EU CRED CA MAI BINE DE ATATA NU SE POATE

dana auto maniak spunea...

ar trebui facut un site special pentru asta, sa-si povesteasca lumea experientele cu instructorii, mai ales ca au aparut foarte multi instructori independenti. Eu sunt patita, am schimbat 3 instructori cand am facut scoala de soferi. Unul facea doar cate jumatate din sedinte, al doilea imi amana programarile, al treilea, stiind povestea... a fost ok (putin cam dur, dar am luat examenul din prima)