joi, 18 noiembrie 2010

Week-end la Roma - distractie cu fetele

Un week-end la Roma…cu fetele…suna bine, nu ? Cand am citit prima oara mesajul pe care l-am postat pe Facebook, mi-a sunat nu bine, ci foarte bine. Si asa a si fost. Foarte bine. Si nu a fost doar un week-end, au fost 4 zile, si da, chiar am fost doar cu fetele.
Cine ne-a auzit ca plecam la Roma la plimbare, shopping si alte chestii de fete, normal ca ne-a invidiat. Suntem invidiate de fel, dar acum si cu plecarea asta….Am plecat 6 fete cucuiete (trebuia sa fim 7 dar din pacate, am pierdut o cucuiata) si ne-am intors 5 cucuiete pentru ca una a zburat catre Miami sa se distreze cu vedetele. Tinuta ei de drum a iscat ceva contraziceri si dezbateri, dar pana la urma bine ca a plecat imbracata si nu dezbracata. In timp ce scriu aceste randuri, imi vine in cap o intrebare, o tinuta originala din carnita à la Lady Gaga ar fi putut satisface anumite standarde ? :)
Ideea cu week-end-ul la Roma ne-a venit intr-o zi de vara cand ne delectam cu un pranz libanez. A pornit ca o idee, dar s-a concretizat rapid. Pac-pac, biletele de avion, pac-pac, apartamentul.
Rezervarile pentru acest week-end la Roma le-am facut din timp, asa cum spuneam. Am zburat cu low cost-ul, nu am simtit la dus, dar la intors ne-am distrat 4 ore prin aeroport asteptand ca simpaticii de la compania aeriana sa-si plateasca taxele de aeroport. Cred ca este o problema cu intoarcerile astea din Italia, cand ne-am intors din Milano, am asteptat 7 ore, acum doar 4. Bine, nu pot compara aeroportul Fiumicino din Roma cu un fel de gara Baneasa al nostru din Milano, dar asteptarea, tot asteptare a fost. Cred ca italienii astia vor sa ne convinga sa nu mai plecam sau sa nu mai venim deloc :).
Poate daca am fi fost romani si nu romance, am fi fost intampinate altfel, dar asa, am simtit din prima ca italienilor le plac romancele. De la aeroport am fost duse pana in fata apartamentului de Gianluca, alt « luca », Jeanluc (Picard :)) ne-a intampinat la apartament, refuzand sa ne mai ia garantia pentru ca suntem niste doamne serioase, ce naiba acum :), la restaurante, dupa modelul grecilor, toti italienii ne invitau sa mancam la ei, deci am fost bine primite.
Zilele au inceput cu trezirea de dimineata (asta mai mult din obisnuinta) si s-au terminat cu somnul la ore destul de tarzii si asta nu pentru ca am colindat cluburile ci pentru ca oboseala de peste zi nu ne lasa sa ne culcam devreme. Am colindat strazile Romei, am vazut multe piete, multe obiective turistice, nu asa de multe magazine… Impresiile generale au fost bune, Roma mi s-a parut ca aduce cu Parisul ca stil, nu tu blocuri uriase, cladiri de birouri moderne ci strazi pavate, incarcate de istorie si arta, piete, unde oamenii stateau tolaniti la soare pe scari, lume la terase, fie cald, fie frig. Si….multi turisti, de toate nationalitatile, multa agitatie (noi am stat exact langa Vatican, unde era un continuu furnicar) si multi vanzatori de fake-uri.
Cel mai mult mi-a placut Fontana di Trevi, unde pe langa agitatia de care vorbeam, am simtit si un pic de mister, de dragoste si de dorinta de a fi mai bun. Nu as putea sa explic de ce, mi s-a parut doar mai aproape de sufletul meu, nu atat de rece ca si Coloseumul, Pantheonul sau Columna lui Traian. Ne-am pierdut si noi in multimea care arunca un banut si isi punea o dorinta si la fel ca si ceilalti, chiar daca am fost putin sceptice, ne-am pus cate o dorinta care speram sa se indeplineasca.
Imi pare rau ca nu am vazut Capela Sixtina, mai mult pentru Michelangelo, caci am trait alaturi de el, datorita lui Irving Stone, momentele in care a pictat Capela Sixtina. In fiecare zi era o coada destul de mare la intrarea in Vatican si nu ni s-a parut prea atractiv sa pierdem vremea si in plus a mai fost si un incident care ne-a convins definitiv.
In schimb ne-am plimbat agale prin Gradinile Borghese, ne-am odihnit picioarele pe bancutele de aici, fina si Simona au ratat din pacate plimbarea cu bicicletele dar ne-am bucurat si ne-am amuzat de pozele facute de mine, care in alte ordine de idei, ma pricep foarte bine la incadrat, in comparatie cu altii si asa in general.
De magazine nu prea am ce sa povestesc, am facut si mici cumparaturi, m-a impresionat mai mult Milano la acest capitol, dar oricum nu asta a fost scopul acestei excursii. Si mai pot spune ca ne-am chinuit teribil sa gasim un supermarket. Am totusi ce sa povestesc despre mancare : ne-am propus sa mancam numai paste si pizza, cat mai multe feluri si pot afirma (si fetele pot confirma) ca tot ce am mancat a fost foarte bun, mozzarela e mozzarela la ea acasa. Am mancat si unul dintre cele mai bune tiramisu ca si mascarpone e mascarpone la el acasa.
Pizza, paste, restaurante, terase, cluburi, distractie, magazine, shopping…..

Niciun comentariu: