luni, 16 iulie 2012

Ce frumoasa e Marea Neagra

Week-endul acesta m-au purtat picioarele, de fapt rotile masinii, catre litoralul romanesc. Litoralul romanesc a insemnat in ultimii ani pentru mine Constanta si Mamaia. Nu stiu deloc cum mai sunt celelalte statiuni, sunt unele pe care nu le-am vazut niciodata si altele pe care nu le-am mai revazut de cativa ani buni. Nu stiu daca este rau sau daca este bine, dar ceea ce am spus cu ardoare anul trecut si vreau sa repet mereu de acum incolo, este ca, asa cum e el, e litoralul nostru, sa ne bucuram de el si sa il apreciem. Am spus, mai ales anul trecut, pentru ca, dupa concediul din Cipru (Larnaca) unde nu mi-a placut chiar asa mult, am petrecut si cateva zile la noi la Marea Neagra, zile in care m-am simtit super bine, mai bine decat in Cipru garantat. Poate o fi fost si starea de spirit, dar nu m-as baza prea mult pe asta, pentru ca, oricat m-as chinui, nu pot sa imprim starea de vacanta cand merg la noi la mare. Da, este tot vacanta, tot relaxare, dar parca, in ultimul timp, am asociat spiritul de vacanta cu descoperirea de locuri noi pe alte meleaguri. Ignorand aglomeratia din trafic, de pe plaja, terase, restaurante, etc, cred totusi ca poti sa iti faci o vacanta reusita si la noi la mare. Sa fim seriosi acum, mai gasim chestii nasoale si pe la altii, mai cu pretentii decat noi.
Ceea ce voiam de fapt sa laud este culoarea superba pe care a avut-o Marea Neagra in acest week-end. Cred ca a vrut cumva sa se lepede de atributul asta de neagra si sa ne bucure pe toti cei care am fost sa o vedem cu o paleta de culori care mai de care mai frumoase, verde smarald, albastru pur si un turcoaz perfect.
Eu oricum sunt indragostita de mare. Prima oara cand am vazut-o anul acesta era undeva pe la sfarsitul lunii mai. Temperatura era potrivita, lumea era foarte putina si am putut sa ma bucur deplin de farmecele ei. Cand am pus prima oara piciorul pe nisip, m-am oprit sa imi umplu plamanii de mirosul de mare si sa ii ascult valurile izbindu-se de mal. Imi place mirosul ala care iti da de veste ca marea e aproape, imi place culoarea ei si cand e calma si cand e mai nelinistita, imi place muzica valurilor si rabdarea lor nesfarsita de a se izbi de tarm. De aceea vacanta perfecta implica un somn vegheat de mare, trezirea pe muzica valurilor si bucuria unui frappe sau a unui fresh de portocale pe un sezlong, intr-o pozitie relaxanta.
Haideti sa ne bucuram de mare, mai ales de Marea Neagra ca este a noastra, eu, cel putin, asta am facut si sper sa am ocazia sa o fac si in continuare :).

Niciun comentariu: